Een agv systeem zal voor velen een onbekend begrip zijn. Voor anderen komt het misschien iets bekender voor en voor nog weer anderen is het dagelijkse kost en de normaalste zaak van de wereld. Maar een agv systeem is eigenlijk een software voor transportmiddelen. Deze transportmiddelen kunnen dan zelfstandig, onbemand rijden. Vooral in de transportwereld is dit dus een bekend begrip. Maar hoe laat je deze voertuigen dan rijden? Je kunt ervoor kiezen om ze op ingebouwde navigatie te laten rijden of door gebruik te maken van bepaalde lijnen op de vloer. Zo weet de agv door behulp van de agv software precies waar hij moet rijden en wat hij moet doen.
Hoe weet ik of het wel goed komt?
Een agv systeem wordt vooraf natuurlijk altijd uitgebreid getest. Zo worden alle foutjes eruit gehaald en wordt het systeem volledig geoptimaliseerd. Ook wordt er gekeken naar de effectiviteit. Hoe ga je bepaalde agv’s laten rijden? Laat je ze elk in hun eigen gang? Of stuur je ze per order? En laat je een agv zelfstandig zijn werk doen of heb je ook nog menselijke krachten? Allemaal vragen waar je rekening mee dient te houden. Niet alleen in de aanschaf van een agv, maar ook met het installeren van de software ervan.
De voordelen van het gebruik met een agv systeem
Je kunt ervoor kiezen om agv het werk van menselijke krachten over te laten nemen. Zo kun je onder andere op personeelskosten besparen. Ook zal het aantal bedrijfsongevallen verminderen, omdat met voertuigen de meeste ongelukken gebeuren door menselijke fouten. Hier bespaar je ook weer geld op. Ook zal er voorzichtiger met je materialen omgegaan worden. Wat nog een ander voordeel is, is dat het een agv niet uitmaakt op welke tijd hij begint en eindigt en hoe lang het achter elkaar werkt. Zo kun je de effectiviteit verhogen.