Zo moet je handelen na een medische fout
Moet jij geopereerd worden? Dan brengt dit natuurlijk de nodige zenuwen met zich mee. Dit is zeker het geval wanneer het een risicovolle operatie betreft. Mocht het fout gaan, dan kan het maar zo zijn dat jij er straks niet meer bent. Hier ga je echter niet van uit. Je vertrouwt immers op de specialiteiten van de medici die jou opereren. Deze mensen zijn weliswaar gespecialiseerd in hun vak, maar fouten maken is menselijk. Ook zij kunnen tijdens de operatie dus in de fout gaan. De gevolgen van deze fout kunnen zeer groot zijn. Is dit jou overkomen? Dan kun je actie ondernemen!
Schadevergoeding na een medische fout
Veel mensen weten niet precies wanneer er sprake is van een medische fout. Sommige mensen denken al dat dit het geval is wanneer een operatie niet geslaagd is. Dat is echter niet zo. Meestal wordt van een medische fout gesproken wanneer de medische behandeling gezondheidsschade veroorzaakt. Er is nog wel een maar, want de redelijk bekwame en redelijk handelende arts zou deze schade wel voorkomen kunnen hebben. Is dit inderdaad het geval? Dan is de kans groot dat je een schadevergoeding kunt claimen voor deze medische fout.
Wel of geen schadevergoeding eisen?
Wanneer er sprake is van een medische fout kun jij een schadevergoeding eisen. Het moet echter wel om een medische fout gaan en geen complicatie betreffen. Bij een complicatie heb je namelijk geen recht op een vergoeding. Je dient altijd zelf uit te zoeken of het een medische fout of een complicatie betreft. Weet je zeker dat het een medische fout is? Dan kun je een letselschade advocaat inschakelen om een schadeclaim in te dienen. De hoogte van de claim hangt altijd af van de omstandigheden.